HTML

Friss topikok

  • Éva Kálmánné Ligeti: András! Örülök, hogy így érzed :) Köszönöm :) leka Ligeti Éva (2016.11.24. 22:54) Magna Cum Laude , Szinezd újra, Keverd újra
  • miuska: Újra itt, és biztatlak a további alkotásokra. Gratulálok, nagyon tetszik. Üdv. Vajk. (2010.08.12. 08:28) PA DÖ DÖ- Szabó János
  • miuska: Nagyon tetszik kedves Helena, mint minden versed és dalszöveged. További szép dalszövegeket várunk! (2010.08.12. 08:24) Roy-Ádám: Trambulin
  • anyuci41: Sok sikert Enikő!:) (2010.08.11. 12:40) Elég volt!
  • ilike46: Nagyon köszönöm a kedves észrevételeiteket. Szeretettel: Helena (2010.08.07. 17:49) Tóth Gabi: Elég volt....

Legfrissebb hozzászólások

Címkék

a (26) ádám (5) álarc (6) álom (4) általános (7) angyal (3) átirat (6) attila (3) az (27) band (5) batsányi (3) batthyány (5) bemutatása (3) bgf (4) bkgsz (3) bohóc (3) boszorkány (3) budapest (6) buli (6) cum (21) dalszöveg (13) debrecen (3) diák (4) disco (12) disco in my head (18) (3) dunakanyar (3) elég (17) eleg volt (25) élet (4) életem (15) emlék (5) emlékek (3) én (35) eniskolam (182) én életem (8) erik (8) és (8) farsang (44) farsangi (9) főiskola (5) gabi (10) gimi (5) gimnázium (5) gyerekek (3) hangulat (3) head (8) in (7) iskola (29) iskolám (21) istván (3) jános (20) jelmez (18) jelmezem (4) (3) józsef (3) kecskeméti (3) királylány (4) külker (6) laude (20) legjobb (6) magna (24) meg (4) mese (6) my (7) nem (5) nyár (3) padödö (9) pályázat (3) pa dö dő (4) pa dö dö (5) roy (7) simon (3) sport (4) suli (9) sumo (7) szabó (17) szabo janos (29) szakközépiskola (3) székesfehérvár (3) szentes (3) szerelem (8) szinezd (3) színezd (26) szinezd ujra (50) szöveg (15) tanár (4) tánc (3) történet (3) tóth (8) trambulin (14) tündér (5) tuti (3) új (3) újra (35) vers (7) volt (17) zene (11) Címkefelhő

Egy Meggy mag...

én-életem 2009.11.30. 20:56

A Debrecen zöldellő oázisában fekvő Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolát mi csak kedveskedve „Megyónak” becézzük, mert egy igazi édes kis gyümölcs. Iskolánk büszkén viseli névadója, a debreceni születésű képzőművész szignójából készített logóját, s két szép székely kapuja messze hirdeti, hogy ápolja hagyományainkat. A Meggyecske teret biztosít a művészeteknek, s a tehetségeknek. Ez már az első pillantásnál kiderül, hiszen tágas aulája telis- tele van szebbnél szebb műalkotásokkal, hisz mindig akad egy- egy kiállítás. S az emeleteken is mesés látvány kísér végig minket: művésztanáraink és növendékeink alkotásai varázsolják színesebbé mindennapjainkat.
Különleges termekkel gazdagított iskolánk igyekszik minden Magvacska igényeinek megfelelni. Így van külön edzőterem, biliárd szoba, DÖK klubhelyiség, speciális nyelvi laborok, kémia- és fizikaterem, szülői fogadóterem, rajztermek, és a szomszédos Holló László Emlékmúzeum is tárt karokkal várja a rajzos növendékeket fazekasműhellyel, és rajzteremmel. Az osztályok termeiket saját ízlésük szerint dekorálhatják ki falfestéssel, képekkel, poszterekkel, egyéb apróságokkal. Kint a gyönyörű parkosított udvaron és a saját kezűleg épített Buddhista- kertben töltődhetünk fel, a mozgásra éhezőknek pedig ott a focipálya is.
S hogy a munka gördülékenyen haladjon, minden terem rendelkezik egy multimédiás szekrénnyel, benne dvd-lejátszó, laptop és projektor található. S ha mindenki jól végezte dolgát, filmet is nézhetünk szélesvásznú kivitelben, s akkor aztán nézhet mindenki, mint a moziban! Minden lényeges információhoz könnyen hozzájuthatunk, hiszen az aulában és a könyvtárban is van internet hozzáférés. Ráadásul a könyvtár roskadozó polcain szinte minden könyv fellelhető.
Magvacskák tudásukat csaknem tökéletesre csiszolhatják a Meggyecske speciális osztályaiban. A nyelvi tagozatosok nyelvtudásukkal tűnnek ki, az általános szak bepillantást nyújt a tantárgyak sokszínű útvesztőjébe. A képzőművészeti képzés növendékei művészi tehetségükkel vívnak ki maguknak elismerést. A táncos diákok remek mozgáskultúrával és a táncok széleskörű ismereteivel rendelkeznek. 2005-ben indult egy ötéves nyelvi előkészítő osztály is ahol nagy súlyt fektetnek a nyelvi és informatikai oktatásra. Ennek a csapatnak vagyok végzős diákja magam is. Továbbá jövőre tehetséggondozó képzés is indul, a kimagasló tudású diákok okításával. Mindemellett még számos OKJ-s szakképzés (pl. alkalmazott grafikus, fényképész, jelmez- és díszlettervező) is folyik iskolánkban.
A fáradságos mindennapokat tanulmányi versenyek, sportesemények, kiállítások, előadások, iskolarádió, kirándulások, túrák, házi versenyek, kulturális rendezvények, valamint a minden évben megrendezésre kerülő „Medgyessy- hét” játékos vetélkedői, rendezvényei színesítik. S végül a munka eredménye is megmutatkozik a társak mosolyában, a tanárok elismerő szavaiban és dicséreteiben.
S hogy egyetlen Magvacska se kallódjon el, Fekete József igazgató úr védőszárnyát kiterjeszti mindannyiunk fölé, segítséget nyújtva még a bizalmasabb problémákban is. Remekül vezeti az iskolát az igazgatóhelyettesekkel, Kiss Papp Csilla és Pappné Nagy Ildikó tanárnőkkel karöltve. 
Rajtuk kívül még sok kedves, türelmes Kertész gondozza, tanítja a különböző igényekkel és képességekkel rendelkező diákokat. A kötelező tanórákon kívül biztosítanak számunkra fakultációkat, felkészítéseket, hogy majd az elkövetkezendő érettségi és egyetem elé magabiztosan, megfelelő tudással álljunk. Igyekeznek minket éretté nevelni, hogy komolyan, tudatosan, bölcsen, és elegendő tapasztalattal vágjunk neki a viharos Életnek.
Jó ehhez a közösséghez tartozni, mert olyan, mint egy nagy család, amelyre a leendő Medgyessysek csillogó szemekkel, áhítozva néznek, azt várva, hogy ők is részesei lehessenek az életre szóló kalandoknak, élményeknek, barátságoknak, melynek mi is részesei vagyunk, s melyeket mélyen szívünkbe zártunk, és melyekről órákig lehet majd az unokáknak is mesélni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://en-eletem-verseny.blog.hu/api/trackback/id/tr221564877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása