HTML

Friss topikok

  • Éva Kálmánné Ligeti: András! Örülök, hogy így érzed :) Köszönöm :) leka Ligeti Éva (2016.11.24. 22:54) Magna Cum Laude , Szinezd újra, Keverd újra
  • miuska: Újra itt, és biztatlak a további alkotásokra. Gratulálok, nagyon tetszik. Üdv. Vajk. (2010.08.12. 08:28) PA DÖ DÖ- Szabó János
  • miuska: Nagyon tetszik kedves Helena, mint minden versed és dalszöveged. További szép dalszövegeket várunk! (2010.08.12. 08:24) Roy-Ádám: Trambulin
  • anyuci41: Sok sikert Enikő!:) (2010.08.11. 12:40) Elég volt!
  • ilike46: Nagyon köszönöm a kedves észrevételeiteket. Szeretettel: Helena (2010.08.07. 17:49) Tóth Gabi: Elég volt....

Legfrissebb hozzászólások

Címkék

a (26) ádám (5) álarc (6) álom (4) általános (7) angyal (3) átirat (6) attila (3) az (27) band (5) batsányi (3) batthyány (5) bemutatása (3) bgf (4) bkgsz (3) bohóc (3) boszorkány (3) budapest (6) buli (6) cum (21) dalszöveg (13) debrecen (3) diák (4) disco (12) disco in my head (18) (3) dunakanyar (3) elég (17) eleg volt (25) élet (4) életem (15) emlék (5) emlékek (3) én (35) eniskolam (182) én életem (8) erik (8) és (8) farsang (44) farsangi (9) főiskola (5) gabi (10) gimi (5) gimnázium (5) gyerekek (3) hangulat (3) head (8) in (7) iskola (29) iskolám (21) istván (3) jános (20) jelmez (18) jelmezem (4) (3) józsef (3) kecskeméti (3) királylány (4) külker (6) laude (20) legjobb (6) magna (24) meg (4) mese (6) my (7) nem (5) nyár (3) padödö (9) pályázat (3) pa dö dö (5) pa dö dő (4) roy (7) simon (3) sport (4) suli (9) sumo (7) szabó (17) szabo janos (29) szakközépiskola (3) székesfehérvár (3) szentes (3) szerelem (8) szinezd (3) színezd (26) szinezd ujra (50) szöveg (15) tanár (4) tánc (3) történet (3) tóth (8) trambulin (14) tündér (5) tuti (3) új (3) újra (35) vers (7) volt (17) zene (11) Címkefelhő

Szeretsz suliba járni? itt a helyed

én-életem 2009.12.03. 20:16

Üdv Mindenkinek!
Az én iskolám a nagykátai Ipari Szakközépiskola és Szakiskola vagy ismertebb nevén Csonka Ezt a nevet onnan kapta, hogy az iskola a Csonka közben található. A diákok ezt az egyszerű és találó nevet szívesebben használják, hiszen sokszor előfordul, hogy a saját életükre is vonatkoztatják ezt a jelzőt. 
Nekem könnyű dolgom volt az iskolaválasztással, mert a bátyám is ide járt. A történetei és az otthon bemutatott munkái segítettek nekem a döntésben. 
Leginkább építészeti szakok találhatóak meg az iskolában, de ezen kívül még sok más szakma és képzési forma is választható fiúknak és lányoknak egyaránt. Van szakiskola, szakközépiskola nappali és esti tagozaton, felzárkóztató és OKJ-képzés. Én az asztalos szakma mellett döntöttem. Ebben is a bátyám volt a példaképem. Az asztalosaink számára korszerű gépek és szerszámok állnak rendelkezésre, hogy már itt is ismerkedjenek azzal, ami majd a munkahelyen várni fogja őket.
Az iskolában angol és német nyelvoktatás folyik. Bizonyos szakmáknál csak az egyik nyelvet lehet tanulni, de van, ahol a diákok maguk is választhatnak nyelvet, és ezekből a nyelvekből később vizsgázhatnak.
Ez alatt a néhány év alatt, mióta itt tanulok, nagyon sok változás történt a suliban. Egy teljesen új sportcsarnok épült, - igaz, jó messze az iskolától-, és az iskola felszereltsége is javult. Tanáraink szakképesítése nagyon magas, és a diákokkal való kapcsolatuk is ilyen szinten van. Minden tanárral megfelelően lehet beszélni bármiről. Akár a szünetekben a tananyaggal kapcsolatosan, akár tanácsokat is lehet kérni tőlük iskolai vagy magánéleti problémáinkkal kapcsolatban. Az iskola 60 km-re van a fővárostól, így még vonattal és busszal is könnyen meg lehet közelíteni a távolabbi falvakból. 
A DÖK elnökeként úgy látom, a diákok tudnak nagyon lelkesek és összetartóak lenni, különösen a nehéz helyzetekben, és olyan feladatoknál, programoknál, amelyeknek látják az értelmét, érzik a jelentőségét /pl. Esélyegyenlőségi Nap 2009. okt. 17./ Sokan vagyunk, az iskolába 750 diák jár. Mindig van olyan, aki az újoncoknak megmutatja a megfelelő termet vagy műhelyet, segít eligazodni a 8 épület között. Év közben minden ünnepélyt megtartunk, de a szerepelni vágyó tanulók a városi ünnepségeken is szívesen részt vesznek. A tanév legfontosabb eseménye a szalagavató, amelyre hónapokig készülnek iskolánk tehetséges táncosai, énekesei, humoristái. A komoly felkészülés után egy igazi jó bulizás következik. 
Ez az én iskolám egy csendes, nyugodt, békés nagycsalád. :) Azonban itt sem minden az unalmas dolgokról szól. Rengeteg sportolási lehetőség van. Részt veszünk sportversenyeken és különböző ügyességi versenyeken, amelyeket a városban vagy más iskolákban rendeznek. Valami mindig van a suliban. Ha nem épp a tanárok szervezik, akkor a Diákönkormányzat talál ki valamit, amivel el lehet szórakoztatni a diákokat. Az alapítványunk pedig pályázatokat hirdet, amellyel mozgósíthatja a lelkesebb diákokat /pl. ”Szülőhelyünk a Tápió-mente”/
A mi sulinkban a tanárok és a diákok nagy része is igyekszik mindent megtenni azért, hogy jól érezzük itt magunkat, és közben egy jó szakma vagy érettségi bizonyítvány is a kezünkbe kerülhessen.
Ez az én iskolám! Sok szerencsét mindenkinek, aki nálunk tanul és harcol azért, hogy az életben egy jól képzett ember legyen belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://en-eletem-verseny.blog.hu/api/trackback/id/tr871572114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása