HTML

Friss topikok

  • Éva Kálmánné Ligeti: András! Örülök, hogy így érzed :) Köszönöm :) leka Ligeti Éva (2016.11.24. 22:54) Magna Cum Laude , Szinezd újra, Keverd újra
  • miuska: Újra itt, és biztatlak a további alkotásokra. Gratulálok, nagyon tetszik. Üdv. Vajk. (2010.08.12. 08:28) PA DÖ DÖ- Szabó János
  • miuska: Nagyon tetszik kedves Helena, mint minden versed és dalszöveged. További szép dalszövegeket várunk! (2010.08.12. 08:24) Roy-Ádám: Trambulin
  • anyuci41: Sok sikert Enikő!:) (2010.08.11. 12:40) Elég volt!
  • ilike46: Nagyon köszönöm a kedves észrevételeiteket. Szeretettel: Helena (2010.08.07. 17:49) Tóth Gabi: Elég volt....

Legfrissebb hozzászólások

Címkék

a (26) ádám (5) álarc (6) álom (4) általános (7) angyal (3) átirat (6) attila (3) az (27) band (5) batsányi (3) batthyány (5) bemutatása (3) bgf (4) bkgsz (3) bohóc (3) boszorkány (3) budapest (6) buli (6) cum (21) dalszöveg (13) debrecen (3) diák (4) disco (12) disco in my head (18) (3) dunakanyar (3) elég (17) eleg volt (25) élet (4) életem (15) emlék (5) emlékek (3) én (35) eniskolam (182) én életem (8) erik (8) és (8) farsang (44) farsangi (9) főiskola (5) gabi (10) gimi (5) gimnázium (5) gyerekek (3) hangulat (3) head (8) in (7) iskola (29) iskolám (21) istván (3) jános (20) jelmez (18) jelmezem (4) (3) józsef (3) kecskeméti (3) királylány (4) külker (6) laude (20) legjobb (6) magna (24) meg (4) mese (6) my (7) nem (5) nyár (3) padödö (9) pályázat (3) pa dö dö (5) pa dö dő (4) roy (7) simon (3) sport (4) suli (9) sumo (7) szabó (17) szabo janos (29) szakközépiskola (3) székesfehérvár (3) szentes (3) szerelem (8) szinezd (3) színezd (26) szinezd ujra (50) szöveg (15) tanár (4) tánc (3) történet (3) tóth (8) trambulin (14) tündér (5) tuti (3) új (3) újra (35) vers (7) volt (17) zene (11) Címkefelhő

Mesebeli történet

én-életem 2009.11.30. 20:44

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki elhatározta, megpakolja batyuját, otthagyja szülei biztonságot nyújtó kastélyát, és világot lát. El is jutott szülővárosától 145 kilométer távolságra. Ez a csodálatos új hely, ahol letelepedett Pécs. Azért döntött ez mellett a város mellett, mert itt találta meg azt a szakot, amit el szeretett volna végezni.
Egy nagyon kedves barátnőjével (hű követőjével) aztán lakást kerestek. Először egy gonosz öreg boszorkányhoz kerültek, de két hét alatt megszervezték szökésüket, és egy kacsalábon forgó palotában találták meg otthonukat. Itt csatlakozott hozzájuk még egy hercegnő, aki már nem az iskolapadot koptatta. Főhősünk -akit egyébként Jázminnak hívnak-, elindult hát első napján az iskola nagy és félelmetes kapuja felé, majd mikor belépett teljesen elámult a látottaktól. Azt a megszámlálhatatlan alattvalót, aki izgatottan sürgött-forgott soha nem fogja elfelejteni. Hosszú folyosók, felfedezni váró újdonságok fogadták Jázmint. Mély levegőt véve elindult, hogy megkeresse a termet, amiben oktatása kezdetét veszi. Végig a folyosón, el a királyi színház ajtaja, és a tanítómesterek szobái mellett, le a csigalépcsőn, melyen csak a fáklyák világították meg a hercegnő lépteit. Az alagsorba érve huszonegynéhány bajtársát megpillantva elmormolt egy gyors fohászt, majd letelepedett egy székbe. Mindenki megszeppenve üldögélt, és csak pislogott a nagyvilágra, no meg persze egymásra. Mikor aztán megjelent a tanítómester, szépen felsorakoztak, kinyílt az ajtó, és elfoglalták helyüket az íróasztalok valamelyike mögött. A hét első napján egy kobold tartotta nekik az órát. A mesékben mindig úgy írják le őket, mint apró teremtményeket, pedig ez korántsem igaz. Magas termetű, szikár lény állt a katedrán hegyes fülekkel, mosolygós arccal. Először bemutatkozott, és megkérte őket is, hogy mondjanak pár szót magukról.
Három hónap elteltével a legtöbben már úgy érezték, új családra leltek az iskola falain belül. Új barátok, új szerelmek szövődtek, az akadályokat pedig hősiesen leküzdötték. Ám még hátra volt a java: az első sárkány legyőzése. A vizsgáktól minden alattvaló rettegett. Nem is csoda; ki szeretne egy tüzet okádó, pikkelyes mesebeli lénnyel hadakozni? Hát én biztos nem… Piros színe és az orrából gomolygó szürke füst még félelmetesebbé tette alakját, és ahogy egyre közeledett a szorgalmi időszak vége, már senki nem menekülhetett.
Tegyük most félre kicsit aggodalmainkat, és nézzük meg, mi mindennel lehet még az intézményen belül elütni az időt. Van itt egy színház, melyre – ha figyelmesen olvastál – már főhősünk is felfigyelt első nap, és van sok szervezet is, melyhez csatlakozni lehet. Ilyen például a királyi udvar mulatságaira felkészítő táncdélután, vagy az udvartartás híreit közlő hetilap. (A főharsonást sajnos le kellett cserélni papír alapú hírközlőre, hiszen hogy is nézne ki, ha a könyvtáros szakot is magába foglaló intézmény nem papírra vetett információkat közölne). Továbbá hatalmas könyvtár is rendelkezésre áll minden épületben, hogy a tanulók kielégíthessék folyton szomjas tudásvágyukat, vagy csak egy kis kultúrát vehessenek magukhoz. Ide Jázmin sokat látogat két okból kifolyólag. Az első, hogy a mesterek megkívánják tőlük a kötelező irodalmak ismeretét, más részről hercegnőnk mit sem szeret jobban, mint olvasni. 
A megmérettetés előtt bálra volt hivatalos az összes hősünk. Gyönyörű ruhák, terülj-terülj asztalka ínycsiklandozó finomságokkal, és a királyi zenekar húzta a talp alá valót. Egy estére elfeledhették, milyen megpróbáltatások várnak rájuk, élvezték a bor mámorát, valamint a sült csirke omlós ízét szájukban.
Elérkeztünk hát a megpróbáltatások színterére, az arénába, ahol a tömeg egyöntetűen felmorajlik, mikor meglátják a sárkányt teljes valójában. Ki-ki a saját belátása szerint készült a harcra: elbúcsúzott szeretteitől, vagy épp magabiztosan nézett szembe az elkövetkezendő pillanatokkal. Ugye ti is szurkoltok, hogy Jázminnak majd sikerüljön elpusztítani a hatalmas szörnyeteget?

A bejegyzés trackback címe:

https://en-eletem-verseny.blog.hu/api/trackback/id/tr261564826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon tetszett,hogy mesébe foglalta a valóságot!Hogy a valóságban előforduló "szörnyeket",a vizsgákat tűzokádó sárkánnyal,a tanárt kobolddal -és sorolhatnám még a meseelemeket-személyesítette meg.
Annál is inkább tetszett ez a megoldás,mivel valóban az utolsó állomása az életnek,ami még kicsit mese-szerű - a főiskolás évek alatt eltöltött idő.
Szuper írás szerintem!
Na ez igen. Nagyon jól sikerűlt, ehez csak gratulálni lehet nagyon jó!Magyarországnak hasonló irókra volna szükség. Szuper írás szerintem!
@szerelmes64: Igen!Csak a baj az,hogy Magyarország a kapcsolatok országa...a csókosoké...Ha nem vagy a tűz körül...nos,sajna,nagy az esélye annak,hogy elmerül a tehetséged a hülyeség tengerében...
Nekem nagyon tetszik a történet és jó ez a mese világba való átültetés.Csak gratulálni tudok ügyes vagy:)
brávó csak így tovább!!!!
nagyonjo a vers csak igy továbbügyes vagy
Hajrá Jázmin:)remélem sikerül valóra váltani az álmod!!!!!!!!!!!!!!!!:)Csak így tovább
SZIA HERCEGNŐ!IRÁSODAT EGYSZERÜEN,LENYÜGÖZŐNEK TARTOM.AZT KÉRDEZED MIÉRT????MERT AKKI A MAI VILÁGBAN IGY TUD ÁLLMODOZNI,ÉS ELBUJNI A SOK SZÖRNYÜSÉGTŐL,ANNAK
ITT A HELYE!!!KIVÁNOK MÉGTÖBB ILYEN SOK SIKERES IRÁST.
még jobb mint mikor elsőre olvastam!!! gratulálok gombi11, gombos jozsef
Nagyon jó csak így tovább nagyon szurkolok neked:)hogy teljesüljön az álmod:)
Ez a mese az igazi nagyon jó van benne lobogás és remélem lessz folytatása is gratulálok
SZERINTEM A NYERŐK KŐŐZT VAGY GRATULÁLOK!!!!!!
Ügyes vagy ne add fel nekem nagyon tetszik még mindig bármi történjen!!Nagyon klasz írás es szorítok neked nagyon!
Ami jó az jó,nem kell nagy név,itt olyan tudást kapsz,hogy soha nem felejted el,pedig kemény és alapos!
Ha szívedben sok a bánat...
Ne meséld el fűnek-fának..
Mindegy,ha fáj ha vérzik..
Ne szólj semmit ugy semm értik..
Kár a bánat egy nóta..
Tövis nélkül nincsen Rózsa,
Ha fáj a szíved csak dalolj..
Ne lássa senki hulló könnyedet..
Maradj hideg mint a rét..
Mely sok mindent eltemet..
De ne tudja meg soha senki..
Ne tudják az emberek..
veled vagyunk,szurkolunk !!!szeretünk és kitünő a munkád pusz minyuka.
Újra elolvastam...és megint csak tetszett.Szívesen fogadnék tőled más írásokat is.Jó írói vénád van! Ne hagyd abba,bármi is lesz e verseny eredménye - ne add fel.Bontogasd a szárnyaidat,előbb-utóbb repülni fogsz!
Gyerekek azt látom ez már bunda lesz!!!
Kíváncsi leszelk a végére!!!Mert hiába szavazunk nem megy fejjebb a pontszám !
boxi::úgy látom igazad lesz!!! legolvasottabbak kőőzt van az írás és mégsem halad a pont miért???????
Ez persze hogy bunda a gazdagonak sok a pénzük....ez is csak nyalni tud 13 éves léttére.
Ne törödj semmivel nekem ez a legjobb akkor is millió puszikám és ne add fel :)
Hmmmm na egykicsit feljebb ment:)
Nos, valóban számomra is furcsa,hogy ha ennyien olvassák,mitől ilyen alacsony a pontszám...
S bár a nyeremény kecsegtető - én mégis azt mondom, ne törjön le pontszámaid száma! Tudd a magad értékét - ami nem pontokban mérhető! Mi több,nem is ez a verseny mutatja meg!Hidd el magadról,hogy te tudsz valamit,amit kevesen...Hidd el azt,hogy kitartó munkával, céllal és céltudattal el fogod érni a megérdemelt sikereket! Bízz önmagadban!
DE MÉG NINCS VÉGE KITARTÁST, MENNI FOG, ÍGY IS LEHEC NYERŐ!!!!!GOMBOS JÓZSEF!!!!!!
@gombi11: @Csontos Gabriella: azért olyan sokan nem olvassák,mihez képest,olvasás meg pontozás között kűlönbség van,először el kell olvasni,és aztán pontozni,és nem minden könyv tetszik mindenkinek.Az élet is ilyen.El sem kell olvasni,akkor is lehet szavazni,már cím alapján kiderül sok minden.szurkolok én,is ,igazából mindenkinek,aki veszi a fáradtságot és nekilát elmondani egy történetet,úgyaz egész ország előtt akár,no ez csak mese,mert kevesen nézegetik ám ezeket a pályázatos dolgokat.Reménykedjünk,pontozgassunk,a lényeg,trécselünk közben kicsit.
SZIA HERCEGNŐ !!!MINÉL TÖBBET OLVASOM ANNÁL JOBB,A TUDÁS A FONTOS!!!!NEM AZ HOGY KIT MIEN MODSZERREL NYOMNAK FÖL!!!! CSAK ÉRDEKES HOGY NÁLLAD A SZAVAZATOK
"NEM MOZDULNAK""",EZ AZÉRT ÉRDEKES!!! NEM GONDOLJÁTOK!! A LÉNYEG,SZERETÜNK:MINYUKA.
Ne törődj semmivel a lényeg nekünk tetszik:)a többi már csak rá adás:)
@kypketer: Abban egyet értek, hogy az olvasottság nem mindig áll egyenes arányban a tetszéssel.Ám a nagy számok törvénye alapján mégis azt mondom,ha sokan olvassák, nagy az esélye annak,hogy többeknek tetszik...annál is inkább,mivel valóban jó írás és ötletes ,hogy meseként mondja el a valóságot.
Ettől függetlenül én "bundára" nem gyanakszom...Remélem, a bírák pártatlanul fognak dönteni,bárki is lesz a győztes.
Egyébként azt továbbra is fenntartom,hogy nem ez a megmérettetés dönti, ki lesz sikeres az életben.
Jázminnak újra csak azt üzenem: tovább a megkezdett úton,határozottan - és a siker nem marad el!
Most a bírákon mulik a döntés!Nem irigylem őket. Nehéz lehet nekik dönteni.
Boldog Békés Karácsonyi Ünnepeket Kivánok Mindenkinek.
Üdv a bíráknak.
süti beállítások módosítása