HTML

Friss topikok

  • Éva Kálmánné Ligeti: András! Örülök, hogy így érzed :) Köszönöm :) leka Ligeti Éva (2016.11.24. 22:54) Magna Cum Laude , Szinezd újra, Keverd újra
  • miuska: Újra itt, és biztatlak a további alkotásokra. Gratulálok, nagyon tetszik. Üdv. Vajk. (2010.08.12. 08:28) PA DÖ DÖ- Szabó János
  • miuska: Nagyon tetszik kedves Helena, mint minden versed és dalszöveged. További szép dalszövegeket várunk! (2010.08.12. 08:24) Roy-Ádám: Trambulin
  • anyuci41: Sok sikert Enikő!:) (2010.08.11. 12:40) Elég volt!
  • ilike46: Nagyon köszönöm a kedves észrevételeiteket. Szeretettel: Helena (2010.08.07. 17:49) Tóth Gabi: Elég volt....

Legfrissebb hozzászólások

Címkék

a (26) ádám (5) álarc (6) álom (4) általános (7) angyal (3) átirat (6) attila (3) az (27) band (5) batsányi (3) batthyány (5) bemutatása (3) bgf (4) bkgsz (3) bohóc (3) boszorkány (3) budapest (6) buli (6) cum (21) dalszöveg (13) debrecen (3) diák (4) disco (12) disco in my head (18) (3) dunakanyar (3) elég (17) eleg volt (25) élet (4) életem (15) emlék (5) emlékek (3) én (35) eniskolam (182) én életem (8) erik (8) és (8) farsang (44) farsangi (9) főiskola (5) gabi (10) gimi (5) gimnázium (5) gyerekek (3) hangulat (3) head (8) in (7) iskola (29) iskolám (21) istván (3) jános (20) jelmez (18) jelmezem (4) (3) józsef (3) kecskeméti (3) királylány (4) külker (6) laude (20) legjobb (6) magna (24) meg (4) mese (6) my (7) nem (5) nyár (3) padödö (9) pályázat (3) pa dö dő (4) pa dö dö (5) roy (7) simon (3) sport (4) suli (9) sumo (7) szabó (17) szabo janos (29) szakközépiskola (3) székesfehérvár (3) szentes (3) szerelem (8) szinezd (3) színezd (26) szinezd ujra (50) szöveg (15) tanár (4) tánc (3) történet (3) tóth (8) trambulin (14) tündér (5) tuti (3) új (3) újra (35) vers (7) volt (17) zene (11) Címkefelhő

A Pálfy "érzés"

én-életem 2009.11.10. 21:43

Pálfys vagyok. Hogy ez mit jelent? A Megye legjobb szakközepét. Na jó nem a Gyűrűk Urából, de aki itt jól szerepel kaphat egy aranyból készült Pálfy-díjat ami véletlenül pont egy gyűrű. Sajnos nem izzik ... Viszont bele van vésve az iskola neve, ugyan nem tünde nyelven. Évente csak egy diák kaphatja meg, aki a legtöbbet tett az iskola hírnevének öregbítéséért. Most ezzel én is megpróbálkozok, hátha valaki veszi a fáradtságot és elolvassa a "művemet" persze szigorúan aposztrófok között.
Mit kell tudni erről az iskoláról? A Gyűrűn kívül még azt, hogy gyönyörű helyen fekszik a szőke Tisza partján. Szó szerint fekszik, hál ‘istennek még az úszásra nem került sor. Volt amikor rejtélyes módon egy héten át minden éjjel bekapcsolt az iskola riasztója. A rendőrség és az igazgató minden alkalommal kivonult a helyszínre, míg kiderült hogy egy terembe bezárt fekete macska volt a betörő.
Azért is jó ide járni, mert sok érdekes dolgot lehet megtanulni az impulzus amplitúdó modulációtól kezdve a projektháromszögön keresztül egészen a "hogyan töröljük két kézzel egyszerre a Smart boardot?". Ez utóbbit a rendszergazda tanítja. biztos ő is egyetemen sajátította el :) Szerintem a könyök és csukló pontos összehangolása a titka :D ... Hogy még mik vannak nálunk? A menzán néha szivárványszínben tündöklő csőtészták, takarítók, akik halált megvető bátorsággal képesek a lépcsőkorláton átmászva feltörölni a porcicákat. Van egy kedves kazánfűtő Géza bácsink, aki az iskolai rendezvények alatt is kinyitja a barátságos diákoknak az ajtót. Négy szakmacsoport van, vegyészek, gépészek, elektrósok és infósok. Megsúgom, én infós vagyok :). 
Az iskolában többségében sajnos fiúk vannak, de a vegyészeknél nem rossz a lányfelhozatal. Hogy mit csinálunk az iskolában? Természetesen a tanulás mellett... Készítettünk már hálózati kábeleket, a vegyészek kéngázt fejlesztenek, ezt onnan lehet tudni, hogy mindenki befogja az orrát. Az elektrósok forrasztanak, kábelekből már szobrot is csináltak. Amikor kitört a sertésinfluenzás hangulat, fertőtlenítőszereket helyeztek el a mosdókban, volt, ami ablaktisztítós szórófejes flakonban volt, de a célnak megfelelt. A lelkes diákok egy kis vízzel mindig hígítják, hogy tele legyen a flakon. 
Van diákönkormányzatunk is, a tagokat az osztályok választják, általában a lányokra sózzuk rá ezeket a szerepeket. A szünetekben egymással beszélgetünk, kártyázunk, megnézzük mi lesz az ebéd, elmegyünk pékségbe ilyenek. Hmm, az az áfonyás leveles:). Az iskola menzája egész jónak mondható, változatos ételek vannak, pl. a már említett színváltós csőtészta vagy az aranygaluska. Fogyókúrásoknak azért nem ajánlanám, mert minden pénteken sütit kapunk: D. Az ebédlő előtt sorba kell állni, ami persze csak az 1-3. osztályosokra vonatkozik, a felsőbb éveseknek örökölt és eskübe foglalt joguk van a sor megelőzésére.
Minden évben megrendezésre kerül a diák- és sportnap, ahol különféle vetélkedőkön mérhetik össze az osztályok a tudásukat és erejüket. Aznap bográcsozhatunk a Tisza partján, lehet sportolni, sakkozni, nyelvi foglalkozásokon részt venni stb... Az aulában ki van helyezve egy LCD tévé, közkívánatra Tom & Jerry megy rajta. 
Minden év novemberében megrendezésre kerül a csibeavató, ahol a végzősök megszabhatják, hogy az elsősök milyen extra ruhában jöjjenek. Itt most gumicsizmára, mamuszra, kívül hordott alsóneműre gondolok, de nekünk a "krumpliszsák iskolatáska helyett" projektet kellett teljesítenünk. Természetesen mindenki ment a piacra zsákokért, mert senki sem hozott magával otthonról xD. 
Órán tanulni szoktunk, de vannak olyan óráink is, amik különösen "interaktívak", ez alatt azt értem, hogy a rendszergazdával beszélgetve sajátítjuk el a tudásanyagot. A múltkor filmet néztünk "multimédia szervertelepítés és konfigurálás" címszó alatt. 
Remélem ezzel a ki szösszenettel megmozgattam pár ember fantáziáját, és ha már egy mosolyt is kapok megérte a belefektetett munkámat: D 
További jó olvasást kívánok: 

Benke Tibor 2/14.E

A bejegyzés trackback címe:

https://en-eletem-verseny.blog.hu/api/trackback/id/tr911516632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaptál egy mosolyt! :-)
ez jó,ment az 5-ös:)
hát lehetett volna jobb is"rossz fogalmazás"
@feri57: ha tudsz jobbat, akkor írj te is egyet... akiknek mutattam tetszett :D
Hamarosan következik: A Pálfy "érzés" 2: Tanexpón
750 000 az enyém srácok lányok hiba sírtok :P
nekem bejön: 5 ös
Szerintem megérdemli az 5 -öst :D, ötletes hogy nem száraz a fogalmazása.
Ez nagyon jóóó:D Egyértelmű, hogy 5-ös:D:D
Köszönöm :D a Régi szép idők ugye? :D
üdv minden támogatónak, szavazatok még :D
nagyon jó szöveg lett. gratulálok a szerzőjének. végülis a szöveg hasonlít az írójára. nekem ugyanúgy tetszik a szöveg, mint a szerzője :)megérdemli az 5-öst

LZoli90 (törölt) 2009.11.18. 18:23:09

Egyszerű, sallangoktól mentes, kreatív, a "feeling" átjön. Tibi bátyó részére egy 5-öst adok, csak így tovább !
@kinga94: köszi kinga, nekem pedig a te kommented írója tetszik :)
Utálok ebbe az iskolába járni. Mert egy nyomorék szar az egész. Ennyi.
Nem lett rossz! :) 5-ös!
@DEMÉNY: Egyéni vélemény, akkor miért nem mész máshova? Annyi iskola van a környéken...
megköszönném ha ezt máshol intéznétek el...
DEMÉNY

Szíves figyelmedbe ajánlanám a szervezők minap beírt kérését:

"Kedves Pályázók, Érdeklődők!

Örömmel látjuk az érdeklődést a pályázati anyag kapcsán, és mindenkit
szeretnénk ösztönözni a véleménynyilvánításra, hiszen egyrészt
mindenkinek jól esik a visszajelzés, másrészt mindenki szereti megosztani
véleményét másokkal.

Mindemellett arra kérünk Titeket, véleményeteket igyekezzetek olyan
formába önteni, amely építő jellegű, és mások számára nem sértő!

Köszönjük, és további sikeres pályázást / szavazást kívánunk!

Üdv,
Én életem csapata"
Építő kritikát akarnak?? A szöveg tele van ":D" és "xD"-kel. EZEK MIK?????? Egy pályázati anyagban hogy lehet ilyeneket írni???
Mellesleg köszönöm szépen a felvilágosítást!!! Nem olvastam el semmilyen "szervezők által beírt kérés-t" mert valószínűleg ilyen kulturálatlan vagyok. Az esetben ha nem ide való a megjegyzésem, kérem töröljék és ne felvilágosítást adjanak. 1 millió a fődij? Akkor viszont hajrá BENKŐ!! Puszi
Ha valaki tudja, hogy hogyan lehet kitiltani egy bizonyos (konkrét) oldal megjelenését az írja meg nekem. Előre is köszike.
süti beállítások módosítása