HTML

Friss topikok

  • Éva Kálmánné Ligeti: András! Örülök, hogy így érzed :) Köszönöm :) leka Ligeti Éva (2016.11.24. 22:54) Magna Cum Laude , Szinezd újra, Keverd újra
  • miuska: Újra itt, és biztatlak a további alkotásokra. Gratulálok, nagyon tetszik. Üdv. Vajk. (2010.08.12. 08:28) PA DÖ DÖ- Szabó János
  • miuska: Nagyon tetszik kedves Helena, mint minden versed és dalszöveged. További szép dalszövegeket várunk! (2010.08.12. 08:24) Roy-Ádám: Trambulin
  • anyuci41: Sok sikert Enikő!:) (2010.08.11. 12:40) Elég volt!
  • ilike46: Nagyon köszönöm a kedves észrevételeiteket. Szeretettel: Helena (2010.08.07. 17:49) Tóth Gabi: Elég volt....

Legfrissebb hozzászólások

Címkék

a (26) ádám (5) álarc (6) álom (4) általános (7) angyal (3) átirat (6) attila (3) az (27) band (5) batsányi (3) batthyány (5) bemutatása (3) bgf (4) bkgsz (3) bohóc (3) boszorkány (3) budapest (6) buli (6) cum (21) dalszöveg (13) debrecen (3) diák (4) disco (12) disco in my head (18) (3) dunakanyar (3) elég (17) eleg volt (25) élet (4) életem (15) emlék (5) emlékek (3) én (35) eniskolam (182) én életem (8) erik (8) és (8) farsang (44) farsangi (9) főiskola (5) gabi (10) gimi (5) gimnázium (5) gyerekek (3) hangulat (3) head (8) in (7) iskola (29) iskolám (21) istván (3) jános (20) jelmez (18) jelmezem (4) (3) józsef (3) kecskeméti (3) királylány (4) külker (6) laude (20) legjobb (6) magna (24) meg (4) mese (6) my (7) nem (5) nyár (3) padödö (9) pályázat (3) pa dö dő (4) pa dö dö (5) roy (7) simon (3) sport (4) suli (9) sumo (7) szabó (17) szabo janos (29) szakközépiskola (3) székesfehérvár (3) szentes (3) szerelem (8) szinezd (3) színezd (26) szinezd ujra (50) szöveg (15) tanár (4) tánc (3) történet (3) tóth (8) trambulin (14) tündér (5) tuti (3) új (3) újra (35) vers (7) volt (17) zene (11) Címkefelhő

Hagyományok az Erdőmérnöki Karon

én-életem 2009.12.07. 16:39

Hagyományok az Erdőmérnöki Karon
Pár gondolatban szeretném vázolni az általam megálmodott történetet, a forgatókönyv részletes leírása előtt.
Az Erdőmérnöki Kar hagyományainak bemutatásához három ember közös élettörténetének ábrázolását választottam.
Tíz fő állomáson keresztül mesélnek a képek a három főszereplő életéről. 
A történetben az idő kereke visszafelé forog és az idős barátoktól eljutunk a csornai vasútállomásra megérkező fiatal egyetemista polgárok első találkozásáig.
A kisfilm alatt a zenei aláfestés a „ Hallgass a szívedre” című Roxette szám. 
A képek (pillanatképek vagy mozgó képek) 2*4/4-es ütemre követik egymást.
1. Snitt: Távolról indulunk, közeledik egy „erdei út” (idealizált kép), ahogy kanyarog keresztül az erdőn, kicsit ködös a táj a napfény beszűrődik fák közül.
2. Snitt: Két 80 év körüli férfit látunk egy Sír előtt amint búcsút vesznek barátjuktól a fa tövében lévő emlékhely mellett.
3. Haladunk visszafele az időben 
a. Snitt: három idősödő úriembert látunk, egy borozóban ülve idézik fel az elmúlt 50 év közös élményeit 
b. Snitt:a három (70 év körüli) öregúr a családdal unokákkal és az öreg cimborákkal együtt, egyikőjük szülinapját ünnepli.
c. Jelentős visszalépés az idő vonalán a kb. 45 éves három férfit munka közben látjuk (itt már következtetni lehet a végzettségekre)
d. Snitt: az első férfi aki egy töretet nyújt át egy sikeres vadászatot követően, a gím bika elejtőjének
e. Snitt: A másik férfi amint egy elkészült erdészeti út mellett áll, hatalmas mosollyal az arcán, ölbe tett kézzel és figyeli az átadást 
f. Snitt: a harmadik férfi az íróasztalnál térképek fölé hajolva dolgozik egy új ötlet, egy új terv megvalósításán
4. Újra együtt a három férfi egy nagy családi és baráti piknikezés egy erdei pihenőhelyen a gyerekek játszanak, ők pedig gyönyörködnek a főztükben és a közös együttlét örömeiben.
5. Ismét ugrunk vissza az időben a szereplők kb. 30 évesek.
a. Snitt: az első férfi egy kisbabát emel az égbe, a háttér szintén erdő.
b. Snitt: a második férfi esküvőjén, lakodalmán vagyunk ahol a két barát szintén fontos szerepet tölt be.
c. Snitt:kis ház az erdő szélén a harmadik férfié, hangulatos kis hely ,őzike legelészik előtte.(Lehet félhomály vagy reggeli párás idő)
6. Snitt: Évfolyam találkozó, amit szakestélyként látunk. Itt is megjelenik a három főszereplő, de itt már szerepet kap az egész évfolyam és a szakestély hangulata.
7. A három egymást követő kép amint a három főszereplőnk a diplomaátadását követően büszkén ünnepel családi körben.
a. Snitt: Az első fiú, szűk családi körben, otthonuk kis ebédlőjében ünnepel.
b. Snitt: A második fiú egy kis borozóban látható a családjával.
c. Snitt: A harmadik fiú egy kerthelyiségben színes díszletek előtt, szüleivel és nagyon sok fiatallal együtt ünnepel.
8. Az egyetemi évek végének emlékei:
a. Snitt: Valete menet, Sopron utcáin. Látszik a menet eleje, a bányászlámpások, a szalamander, a hátérben egy ház ablakában gyújtott gyertya.
b. Snitt: Az utolsó szakestély egyetemista ként (Valete szakestély). Mindenki karján ott a szalag és a három barát összeborulva nótázik. ( A beállítás a korábbi szakestély képével szinte teljesen megegyező)
9. Pillanatképek az egyetemi tanulmányokból. 
a. Snitt: az első (itt még, mint csak) hallgató, amint utat mér.
b. Snitt: A második hallgató egy magaslesen áll, figyel, „leskelődik”
c. Snitt:A harmadik egy gyakorlat keretében ül a semmi szélén (egy hegyen és lógatja le a lábát) a többi hallgató között, a háttérben erdő.
d. Snitt: balekkeresztelő szakestélyen ketten már kormos arccal, a harmadik fiút nézik, amint a firmák sörrel keresztelnek.
e. Snitt: Ismét hárman, kicsit idegenként egy kollégiumi szobában egy ábrázoló geometria feladat felett ülve. Odakinn már sötét van a fiúk lámpánál dolgoznak.
10. Snitt: A kezdetek, távolról indított kép. A fő motívum egy vasúti sín, a csornai állomáson és már ott állnak a leendő hallgatók, a hagyományok jövőbeni ápolói.
11. Záró snitt: Háttérben a főépület, megjelenik a felirat : LEHET EZ A TE UTAD IS
NYME EMK Sopron
 

A bejegyzés trackback címe:

https://en-eletem-verseny.blog.hu/api/trackback/id/tr111580735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása