HTML

Friss topikok

  • Éva Kálmánné Ligeti: András! Örülök, hogy így érzed :) Köszönöm :) leka Ligeti Éva (2016.11.24. 22:54) Magna Cum Laude , Szinezd újra, Keverd újra
  • miuska: Újra itt, és biztatlak a további alkotásokra. Gratulálok, nagyon tetszik. Üdv. Vajk. (2010.08.12. 08:28) PA DÖ DÖ- Szabó János
  • miuska: Nagyon tetszik kedves Helena, mint minden versed és dalszöveged. További szép dalszövegeket várunk! (2010.08.12. 08:24) Roy-Ádám: Trambulin
  • anyuci41: Sok sikert Enikő!:) (2010.08.11. 12:40) Elég volt!
  • ilike46: Nagyon köszönöm a kedves észrevételeiteket. Szeretettel: Helena (2010.08.07. 17:49) Tóth Gabi: Elég volt....

Legfrissebb hozzászólások

Címkék

a (26) ádám (5) álarc (6) álom (4) általános (7) angyal (3) átirat (6) attila (3) az (27) band (5) batsányi (3) batthyány (5) bemutatása (3) bgf (4) bkgsz (3) bohóc (3) boszorkány (3) budapest (6) buli (6) cum (21) dalszöveg (13) debrecen (3) diák (4) disco (12) disco in my head (18) (3) dunakanyar (3) elég (17) eleg volt (25) élet (4) életem (15) emlék (5) emlékek (3) én (35) eniskolam (182) én életem (8) erik (8) és (8) farsang (44) farsangi (9) főiskola (5) gabi (10) gimi (5) gimnázium (5) gyerekek (3) hangulat (3) head (8) in (7) iskola (29) iskolám (21) istván (3) jános (20) jelmez (18) jelmezem (4) (3) józsef (3) kecskeméti (3) királylány (4) külker (6) laude (20) legjobb (6) magna (24) meg (4) mese (6) my (7) nem (5) nyár (3) padödö (9) pályázat (3) pa dö dő (4) pa dö dö (5) roy (7) simon (3) sport (4) suli (9) sumo (7) szabó (17) szabo janos (29) szakközépiskola (3) székesfehérvár (3) szentes (3) szerelem (8) szinezd (3) színezd (26) szinezd ujra (50) szöveg (15) tanár (4) tánc (3) történet (3) tóth (8) trambulin (14) tündér (5) tuti (3) új (3) újra (35) vers (7) volt (17) zene (11) Címkefelhő

Madách: Többet mondd minden szónál

én-életem 2009.11.30. 20:59

 Az én sulim? Elég annyi, hogy valami hasonló járhatott Madách fejében, amikor megírta „az ember tragédiáját”. Legalább is, ami a diákokat illeti. Na jó, ez nem egészen igaz. Azért egész normálisak vagyunk.
A sulinkra simán rá lehetne nyomni a bélyeget, hogy SZÍNVONALAS. Aki nem hiszi, nézze a kész tényeket. Hahó, egy olyan suliról beszélünk, amit Madáchról neveztek el, és az Arany János úton van. Ez nem lehet véletlen! 
Ha egy kis önreklámot akarnék írni, valahogy így kezdeném: 
Az iskolánk rettentően sokoldalú. A diákok számos tevékenységet végezhetnek iskolán kívül. Mindezek mellett viszont a tanulást sem hanyagolják el. Ezt bizonyítják a kiváló tanulmányi eredmények és versenydíjazások… Oké, ennyi elég is a stréber vonalról. =)
Ami a Madáchban folyó életet illeti, arra nem elég 4000 karakter. Úgyhogy a teljesség igénye nélkül próbálom vázolni, mit is élünk, élek át immáron négy éve a Madách Imre Gimnázium falai között.
Egy iskolai hétköznap azzal kezdődik, mint mindenhol máshol, a csengővel. Nem mondom, nagyon „imádja” mindenki ezt a hangot. De annyira nem is vészes a dolog. Az órák jó hangulatban zajlanak, a tanárok a legjobbak közül valók minden tekintetben. Úgy tanulunk, hogy közben sokszor nevetéssel telik az óra nagy része. 
A szünetekben egy egészen más színvonalú élet veszi kezdetét. Ha unod az osztályod, megkeresed a haverjaidat és velük lógsz a folyosón. Hála az iskolavezetésnek, kialakítottak a diákoknak egy külön sarkot, ami tökéletes színtere a pletykálkodásnak, hülyüléseknek és a „szétfolyásoknak” a kényelmes fotelekben. 
A Madáchban működő színjátszó szakkör nem kevés diákot vonz, hogy kipróbálhassák mit is tudnak. Mondhatni ők az iskola színfoltjai. Kicsit bolondok, kicsit hiperaktívak, de a mieink. Ráadásul még értenek is ahhoz, amit csinálnak, így sokszor ajándékozzák meg a többi tanulót egy-két viccesre sikerült darabbal. Nemrégiben mi, a három végzős osztály diákjai adtuk elő a „Képzelt Riport” című darabot egy sajátos formában, ami nem kis sikert ért el az alsóbb évesek és a tanárok körében egyaránt. 
A mi iskolánk nem csak a tanulmányban elért eredményeiről híres, hanem az énekkaráról, valamint a nemrégiben indult Digitális Mágia szakkör eredményeiről is. Ők azok, akiknek a szövegük felét nem értjük, ha belelendülnek a magyarázatba, de büszkék vagyunk rájuk. Ráadásul jól jönnek az ilyen emberek, ha valakinek szüksége lenne bármilyen számítógépes segítségre. 
A sulink persze sporttevékenységekben is bővelkedik. Kézilabda, foci, torna és atlétika egyaránt jelen van az iskola életében. A tanulóink az országos versenyeken is magas szinten képviselik az iskolát. De ha valaki, konkrétan a fiúk válogatott elitje, épp testformálásra vágyik, hát ott a konditerem. A kemény munkájuk gyümölcsét pedig a lány tanulók élvezik a legjobban…
Az élet elvétve megajándékoz minket pár eltévedt bombariadóval is. Ezeket a kevésbé talpraesettek a suli előtti úton töltik el, míg a keménymag egy-egy kávézóban, vagy jobb esetben a biliárd és csocsóasztalok mellett. Mi ez, ha nem „iskolán kívüli tevékenység”? XD
Zárásként még annyit tudok hozzátenni, hogy eddig bárki jött a Madách Imre Gimnáziumba tanulni, az nem bánta meg. Nem is csoda, mivel ad egy olyan alapot, aminek a későbbi életben mindenki hasznát veheti. A továbbtanulásban ugyanúgy, mint a hétköznapi életben, hiszen mi lehetne jobb élettapasztalat, mint a „második otthonodban” együtt lenni annyi különböző emberrel.  

A bejegyzés trackback címe:

https://en-eletem-verseny.blog.hu/api/trackback/id/tr791564885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása