HTML

Friss topikok

  • Éva Kálmánné Ligeti: András! Örülök, hogy így érzed :) Köszönöm :) leka Ligeti Éva (2016.11.24. 22:54) Magna Cum Laude , Szinezd újra, Keverd újra
  • miuska: Újra itt, és biztatlak a további alkotásokra. Gratulálok, nagyon tetszik. Üdv. Vajk. (2010.08.12. 08:28) PA DÖ DÖ- Szabó János
  • miuska: Nagyon tetszik kedves Helena, mint minden versed és dalszöveged. További szép dalszövegeket várunk! (2010.08.12. 08:24) Roy-Ádám: Trambulin
  • anyuci41: Sok sikert Enikő!:) (2010.08.11. 12:40) Elég volt!
  • ilike46: Nagyon köszönöm a kedves észrevételeiteket. Szeretettel: Helena (2010.08.07. 17:49) Tóth Gabi: Elég volt....

Legfrissebb hozzászólások

Címkék

a (26) ádám (5) álarc (6) álom (4) általános (7) angyal (3) átirat (6) attila (3) az (27) band (5) batsányi (3) batthyány (5) bemutatása (3) bgf (4) bkgsz (3) bohóc (3) boszorkány (3) budapest (6) buli (6) cum (21) dalszöveg (13) debrecen (3) diák (4) disco (12) disco in my head (18) (3) dunakanyar (3) elég (17) eleg volt (25) élet (4) életem (15) emlék (5) emlékek (3) én (35) eniskolam (182) én életem (8) erik (8) és (8) farsang (44) farsangi (9) főiskola (5) gabi (10) gimi (5) gimnázium (5) gyerekek (3) hangulat (3) head (8) in (7) iskola (29) iskolám (21) istván (3) jános (20) jelmez (18) jelmezem (4) (3) józsef (3) kecskeméti (3) királylány (4) külker (6) laude (20) legjobb (6) magna (24) meg (4) mese (6) my (7) nem (5) nyár (3) padödö (9) pályázat (3) pa dö dő (4) pa dö dö (5) roy (7) simon (3) sport (4) suli (9) sumo (7) szabó (17) szabo janos (29) szakközépiskola (3) székesfehérvár (3) szentes (3) szerelem (8) színezd (26) szinezd (3) szinezd ujra (50) szöveg (15) tanár (4) tánc (3) történet (3) tóth (8) trambulin (14) tündér (5) tuti (3) új (3) újra (35) vers (7) volt (17) zene (11) Címkefelhő

Egy éjszaka a Medgyessyben

én-életem 2009.12.07. 16:17

A Holló László Emlékmúzeum előtt, a sötétedő, fákkal ölelt, macskaköves sétányon két fiatal lány sétált, arcukon huncut mosollyal. Megálltak a gimi gyönyörű székely kapuja előtt.
- Te, Kati! Biztos vagy benne, hogy jó ötlet este mászkálni a suliban?
- Ne aggódj egy percig sem, nem lesz semmi gond. Nagyon izgi lesz, majd meglátod!
Azzal Kati és Juli beosontak az udvarra. A bokros park mellett még csak-csak elsurrantak, de a focipályánál megtorpantak, mert a diákság által épített Buddhista-kert felől jött a portás. A bokorba hasaltak, majd sikeresen kikerülték a bejárat másik oldalánál… fellélegezhettek. De az aulában Juli szíve oly hevesen vert, hogy a falak zengték szerte szét, így Kati kézen fogta, úgy húzta maga után. A portás ismét az udvarra ment, ott füstölt, így átsuhantak az előtéren, és elbújhattak a tágas aula egyik paravánja mögött.
 Érdekes volt, hogy a művésztanárok és diákok kiállított festményei, fényképei a sötétben mintha teljesen megváltoztak volna: addig nem látott formák táncoltak rajta, és a már jól ismertek szőrén- szálán eltűntek… Juli szorosan Kati pulóverébe kapaszkodott. Ekkor Kati futásnak eredt, magával rántva barátnőjét is. 
 Az első emeltre szaladtak. Mindketten csodájára jártak, milyen gyönyörűek még sötétbe burkolózva is a fazekasok gyöngyszemei, s milyen kellemesen borzongató érzést keltenek a falakról csüngő képek. Bekukkantottak a könyvtárba is, s nézegették a temérdek szunyókáló könyvet, kazettát és laptopot. Végigmasíroztak a folyosón, s közben a sötétségben elmosódó tablóképekről a mosolygó arcokat nézegették, és sugdolóztak:
- Nézd a nyelvi osztályt! Itt az egyik ismerősöm, ő is nagyon jó volt angolból, akárcsak a többiek.
- Anyukám barátnőjének a lánya ide járt az általános osztályba, ő is szerette.
- Szerintem a rajzosok a legfuribb fazonok! Nagyon ügyesek, igazi művészek!
- Aha, a táncosok meg úgy táncolnak, akárcsak Flatley.
- Az „E”-seket ismerheted. Ők már öt éve tanulnak itt, nyelvi előkészítősök.
- Amúgy tök jó, hogy ennyi ilyen különleges osztályunk van, lehet miből válogatni! Pláne, hogy jövőre még egy tehetséggondozó osztály is indul. A suli szelleméhez illő OKJ-s képzésekről nem is beszélve.
- Apropó, szellem… menjünk innen, ott van valami!- súgta elfúló hangon Juli, és a lépcső felé tolta társát. 
 Felbaktattak a másodikra. 
- Hé, Juli szerinted be lehet menni az infó terembe? Vagy akármelyik másikba kipróbálni a multimédiás szekrényt: netezni, vagy dvd-zni a kivetítő vásznon? 
- Nem hinném. De ha a rajzterem nyitva lenne, megnézném, mivel dolgoznak a rajzosok. S hogy ők hogyan pingálták ki a termüket. Biztos szuperül kifestették. Lefogadom, hogy ők nyerik majd meg a terem-szépségversenyt!
- Szerintem tegyél le róla. Viszont biztos király lenne valami zenét hallgatni a nyelvi laborban. Vagy valamit kikotyvasztani a kémia- vagy fizika előadóban, nem? Még az edzőteremre lennék kíváncsi, vagy a csocsóteremre, megnézném, kopp sötétben mit tudnál ott csinálni?! A Hollóba lenne még izgi bekukkantani: meglesni a rajz meg a fazekas műhelyeket, hm? 
- Tudod hova kukkantsunk inkább? Hazafelé! Elég volt ennyi! Mi lesz, ha elkapnak?
- Szerintem semmi, hisz ismered Fekete József igazgató urat és a tanárokat; nagyon kedvesek! Mindig mindenben segítenek nekünk. Csinálnak egy csomó versenyt, meg programot, és faktokat, hogy az érettségire és az egyetemre is profikként mehessünk, szóval…
- Na igen, de nem kéne eljátszanunk a bizalmukat, szóval irány- surány hazafelé!
- Jó, jó!
Azzal sarkon fordultak, és a műalkotásokkal díszített lépcsőn lefelé lopóztak. 
 Hirtelen valaki elkapta Juli kezét, erősen megszorongatta, majd rángatni, bökdösni kezdte. Oldalra nézett s ijedten látta, hogy a portás az. 
 Ekkor bomlani kezdett a homály, kivilágosodott minden. A portás arca egy ismerős buszsofőr arcává változott… S ebben a pillanatban Juli kinyitotta a szemét, megdörzsölte, elpirult arccal „Köszönöm”-öt mormolt a férfinak, és a végállomáson a buszról lepattanva elindult az iskola felé. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://en-eletem-verseny.blog.hu/api/trackback/id/tr631580664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása